WORLDWIDE DISTRIBUTOR OF OFFICE PRODUCTS

fleche_cote_droit

Nieuws

10/10/14 - MVO initiatieven
Lyreco vermindert CO2-uitstoot met minstens 20% tegen 2015
Zonnepanelenpark ingehuldigd in aanwezigheid van bestuursraadvoorzitter Georges Gaspard en Waals Minister van Economie Jean-Claude Marcourt
 
 
Vottem, 10 oktober 2014 – Lyreco, Europees marktleider in business-to-business oplossingen op het vlak van duurzame  kantoorproducten en werkplekbenodigdheden, stelt vandaag haar nieuwe duurzame initiatieven binnen het kader van zijn ECO FUTURE strategie voor. Het bedrijf verkleint haar CO2-voetafdruk via een drastische inperking van het eigen energieverbruik, door duurzame energie op te wekken en door broeikasgassen die niet gereduceerd kunnen worden te compenseren. Als nieuwe mijlpaal van deze toekomstgerichte ecologische strategie neemt het bedrijf vanaf vandaag een 5.000 m² grote zonnepaneleninstallatie in gebruik.
 
Lyreco koestert een grote ambitie op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en zoekt actief naar de juiste balans tussen People (het sociale aspect), Planet (het milieu aspect) en Profit (het economische aspect). “De bedrijfsnaam Lyreco is een samentrekking van de Franse werkwoorden ‘lire’, ‘écrire’ en ‘compter’, de basis van het kantoorwerk, maar vandaag mogen we stellen dat Lyreco net zo goed voor ‘living‘, ‘recycling’ en ‘ecology’ staat”, verklaart dhr. Vieijra, Managing Director van Lyreco Benelux.
 
Berekenen, monitoren en reduceren van de CO2-voetafdruk
 
Eén van de ECO FUTURE objectieven is om tegen 2015 20% minder CO2 uit te stoten dan in 2010. Om dit te bereiken en de vooruitgang te kunnen meten, ontwierp Lyreco een op maat gemaakte Carbon Footprint Calculator die de directe uitstoot van het wagenpark meet, evenals de indirecte uitstoot zoals energieverbruik in de vorm van gas en elektriciteit, uitstoot afkomstig van verplaatsingen door medewerkers en van rechtstreeks afval. De cijfers van deze uitstoot worden maandelijks bijgehouden en jaarlijks in de Carbon Footprint Calculator ingevoerd, zodat de vooruitgang kan worden gemonitord.
 
De CO2 uitstoot werd sinds 2010 reeds aanzienlijk verminderd door verschillende initiatieven op het gebied van milieuvriendelijk rijden, een milieuvriendelijk wagenpark, energiebesparingsacties en afvalvermindering.
 
1.000 zonnepanelen produceren jaarlijks 225 000 kWh elektriciteit
 
Vandaag neemt Lyreco zijn zonnepaneleninstallatie van 5.000 m² op het dak van het Lyreco Benelux distributiecentrum in gebruik. Dat gebeurt in aanwezigheid van de heer Georges Gaspard, kleinzoon van de oprichter van Lyreco en huidig voorzitter van de Raad van Bestuur, en Waals minister van economie Jean-Claude Marcourt.
 
De panelen zullen jaarlijks 225 000 kWh produceren, wat overeenkomt met ongeveer 10% van het jaarlijks elektriciteitsverbruik van het distributiecentrum of het equivalent van 70 huisgezinnen. Op die manier kan Lyreco jaarlijks een reductie van maar liefst 56 ton CO2 verwezenlijken.
 
CO2 neutraal leveren
 
Door verschillende initiatieven kon Lyreco de CO2-uitstoot van haar transport fors reduceren. Verder reduceren is dan ook onmogelijk gezien de activiteit van het bedrijf. Toch wil Lyreco ook voor de resterende CO2-uitstoot van haar transport de verantwoordelijkheid nemen. Daarom besloot Lyreco over te gaan tot CO2-compensatie.
 
Sinds september 2014 zijn alle leveringen van Lyreco in de Benelux CO2-neutraal. Met andere woorden de klimaatimpact van iedere bestelling wordt volledig gecompenseerd. Om dit te realiseren werkt het bedrijf samen met CO2Logic, een firma die gespecialiseerd is in de berekening, vermindering en compensatie van CO2-uitstoot. Zo investeert Lyreco in een Oegandees project waar 95% van de bevolking zijn dagelijkse maaltijden volgens verouderde methodes bereidt die veel hout en houtskool vereisen. Lyreco zorgt ervoor dat de bevolking toegang krijgt tot technologisch verbeterde houtovens, dat de ontbossing wordt gestopt en de levenskwaliteit van de lokale bevolking verbetert. De verbeterde houtovens zorgen voor een vermindering van het verbruik van hout en houtskool met 40% in vergelijking met andere kookmethodes. Zo besparen de gezinnen tot 75 dollar per jaar. Elke houtstoof draagt tevens bij tot een reductie van 1,4 ton CO2 per jaar.
 
Lyreco betrekt klanten en leveranciers bij duurzaamheidsstrategie
 
Lyreco moedigt ook haar klanten aan om bewust met het milieu om te gaan. De verkoop van groene producten maakt dan ook een belangrijk deel uit van haar duurzaamheidstrategie binnen de pijler Profit. Op de webshop kan de klant bij een groen product ook het bijhorende ‘Green Tree Certificate’ vinden met daarop een verklaring waarom dit product milieuvriendelijk is. De heer Vieijra vult aan: “Bovendien krijgen de klanten op het einde van hun online bestelling een duurzaam alternatief voor het geselecteerde product voorgesteld om op deze manier hun winkelwagentje te vergroenen. Zo kan de klant zelf kiezen of hij voor het groene alternatief gaat of bij de oorspronkelijke keuze blijft.”
 
Lyreco werkt nog meer duurzaamheidsmaatregelen uit en blijft zich engageren om onze planeet zo weinig mogelijk te belasten. “Door onze CO2-uitstoot te reduceren, willen we ons steentje bijdragen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De klimaatcrisis is immers erg groot. Bovendien leidt bezuinigen op energieverbruik en investeren in nieuwe, zuinige processen en technologieën niet alleen tot minder CO2-emissies, maar draagt het ook bij aan de vermindering van de kosten” aldus nog de heer Vieijra.
 
 
05/13/14 - LYRECO BENELUX SUPPLIER DAY
AWARDS 2013 BEKEND GEMAAKT OP LYRECO BENELUX SUPPLIER DAY
Op 7 mei jl nodigde Lyreco Benelux alle vooraanstaande leveranciers uit op de jaarlijkse supplier day, georganiseerd in het Van der Valk Eindhoven. Méér dan 100 leveranciers uit de “Office & Work solutions” wereld waren aanwezig. Paul Vieijra, Managing Director: “De grote opkomst onderstreept wederom de positie van Lyreco Benelux in de facilitaire B-to-B wereld”.
 
Tijdens dit event werden onder meer de belangrijkste pijlers van de Benelux strategie gepresenteerd als ook de uitbreidingen binnen het productassortiment met o.a. persoonlijke beschermingsmiddelen, lampen en industriële verpakkingen. In de gepresenteerde strategie stelt Lyreco de klant centraal. Bas Bolhaar, Marketing Director: “Het gaat erom onze producten en services nóg beter af te stemmen op de behoeften van onze klanten. Door verdere uitbreiding van het productassortiment, maar vooral door te komen met innovatieve producten en services. Goed contact met onze klanten en partnership met onze leveranciers zijn daarin absoluut key”.  
 
Verder werd het belang van een landenfocus toegelicht, als onderdeel van de strategie. “We willen dat klanten zich bij Lyreco thuis voelen en dat begint al met het spreken van dezelfde taal”. Uiteraard wordt er verder gekeken. Zo zal er onder meer binnen specifieke segmenten gekeken worden naar optimalisatie van het aanbod en naar verdere specialisatie van medewerkers.
Uit klantenonderzoek blijkt dat klanten bijzonder tevreden zijn. Toch investeert Lyreco meer dan ooit in best-in-class tools om haar dienstverlening verder to ontwikkelen, waaronder web- en bestel tools en ook een Smartphone App. Daarnaast blijft Lyreco zich ook op het gebied van duurzaamheid sterk profileren, door tijdens het event onder meer de Greenify Button op de webshop te presenteren. Klanten kunnen hiermee met één druk op de knop, hun gehele selectie van producten simpel omzetten naar groene producten.
 
Als sluitstuk van de dag reikte Lyreco 8 awards uit in het kader van het “Supplier Performance Improvement Programme”. Dit programma is mede opgezet om Lyreco’s service graad van 99.5% te optimaliseren alsook om op marketing niveau de best-in-class te worden.
De winnaars voor 2013 in de desbetreffende categorieën zijn bekend:
 
Best Improvement – INTERNATIONAL PAPER
Best Logistics below 35 SKU’s – FLOORTEX
Best Logistics over 35 SKU’s – STABILO
Best EOS – FREECOM
Best Paper – CLAIREFONTAINE
Best Workplace – ECOVER
Best GOP – DURABLE
Best Marketing – SCA
01/27/14 - Nieuwe strategische alliantie met Novexco
Nieuwe strategische alliantie met Novexco
NOVEXCO and LYRECO
announce the acquisition of LYRECO CANADA by NOVEXCO
and their new STRATEGIC ALLIANCE
January 23, 2014
On January 22, 2014, Novexco, the largest group of independent retailers in the business solutions sector for various workplaces in Eastern Canada, acquired the Canadian division of Lyreco.
This decision meets the business objectives of both companies because Lyreco was in a phase of strategic review in Canada and Novexco was seeking to become a player Canada-wide.
"We are thrilled to be able to integrate such expertise and effectiveness as demonstrated by Lyreco Canada into our operations, and we believe that with this new acquisition Novexco will be in a better position than ever to maintain its original mission to provide innovative business solutions designed to build customer satisfaction and loyalty," stated Robert de Montigny, President and CEO of Novexco.
“I am convinced that the combined operations of Novexco and Lyreco Canada will create a much stronger player on the Canadian market place. In addition, the creation of our strategic partnership will enable us to serve our international customers with an enhanced proposition“ declared Steve Law, CEO of Lyreco.
About Lyreco
Lyreco is a privately-owned provider of workplace supplies solutions to the business community and a leader in business-to-business office products solutions. With 10,000 employees including a sales force of over 4,500 people, its core expertise is in the focus on customer service and distribution excellence. As well as being market leader in Europe, Lyreco is also present in Australia and Asia operating in 26 countries. The group generated sales of EUR 2.0 billion in 2013. Adding partners, it covers 44 countries over 5 continents. The sales partners of Lyreco are:
-Africa : WALTONS (South Africa, Namibia and Mozambique)
-Americas: INFORSHOP (Brazil), MARKEN (Argentina), WB MASON (USA), NOVEXCO (Canada)
-Asia: ASKUL (Japan), COMIX (China), BENIR E-STORE SOLUTIONS (India), OFFICEPRO (Taiwan)
-Europe: OFFICEMAG (Russia), RTC (Romania), AKOFFICE (Turkey), OFFICEDAY (Estonia, Latvia and Lithuania)
-Oceania: OFFICE PRODUCTS DEPOT (New Zealand)
For more information please visit www.lyreco.com
About Novexco
Novexco is a 100% canadian-owned office products buying group composed of independent dealers. Novexco serves both business and consumer markets through its network of BuroPLUS and Club express stores, independent resellers as well as direct sales to businesses. Since its foundation, in 1996, Novexco has given itself the mission of providing its partners with innovative solutions (procurement, marketing, IT) aimling the satisfaction and loyalty of its clients. With 14,000 products in stock, Novexco is a partner of choice for the independent dealers of the industry. Novexco is a member of BPGI, the largest worldwide organisation composed of independent dealers in the industry. Novexco operates and develops an ERP system specific to the industry (OFFIX) and 4 web sites. The company’s headoffice and main distribution center is located in Laval QC and employs more than 250 people.