Ons verhaal

  
In 1926 opent Georges-Gaston Gaspard een boekhandel in Valenciennes (Noord-Frankrijk).
Geleidelijk aan groeit het winkeltje uit van een detailhandel tot een druk- en productieservice met een eigen papieraanbod.

In 1936 begint Georges-Gaston Gaspard met de bouw van een groot magazijn in de buurt van Valenciennes, wat het grootste exploitatiecentrum van de leveringsdienst wordt. Georges-Gaston merkt dat de rechtstreekse levering van producten aan de klant veel handiger is, zowel voor de klanten zelf als voor het bedrijf. Enkele jaren na de oprichting worden opslagactiviteiten groter dan detailverkoop.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog worden de machines van Gaspard tijdens een luchtaanval volledig vernietigd. Georges-Gaston Gaspard beslist om de bedrijfsstrategie te herbekijken en sluit, samen met zijn zoon Etienne, de winkel om zich in de toekomst te concentreren op B2B-oplossingen.

In 1956 neemt Etienne Gaspard de teugels in handen. In 1959 verschijnt de eerste catalogus.

In 1969 begint de heer Georges Gaspard, de huidige bestuursraadvoorzitter en zoon van Etienne, in het bedrijf te werken als Sales Representative. Nadat hij verschillende functies binnen het bedrijf heeft vervuld, wordt hij in 1979 Managing Director. Datzelfde jaar wordt Lyreco opgericht.

Van de jaren '80 tot 2005 breidt Lyreco uit tot Europa en Azië/Pacific.

Vandaag is het bedrijf, dat een omzet draaide van 2 miljard €, een van de grootste distributeurs ter wereld van werkplekoplossingen en is het actief in 42 landen op 4 continenten.